toateBlogurile.ro

vineri, 9 aprilie 2010

------------ ------ Celebrate India ------- ---------



Recital de Muzica Clasica Indiana sustinut de grupul Turya Classical , vineri 16 aprilie 2010, ora 18:30 in cadrul evenimentului “Celebrate India” la Palatului National al Copiilor din Bucuresti ,eveniment organizat cu prilejul festivalurilor Baisakhi, Bihu, Vishu si Holi.
India este prin definitie tara sarbatorilor, marturie a unei impresionante diversitati culturale si religioase. Festivalurile Indiei atrag si fascineaza oameni din toata lumea datorita entuziasmului, bucuriei si intensitatii cu care sunt traite. Fiecare festival se manifesta printr-o imbinare armonioasa de culori, lumini, imbracaminte, podoabe, muzica si dansuri, rugaciuni si ritualuri.

Holi este festivalul culorilor iar Baisakhi, Bihu si Vishu sunt festivalurile prin care locuitorii a 3 regiuni diferite din India celebreaza Noul An. Baisakhi este sarbatoarea din Punjab, nordul Indiei, Bihu vine din nord-estul Indiei, din regiunea Assam iar Vishu din regiunea Kerala, sudul Indiei.

“Celebrate India!” isi propune sa prezinte publicului din Romania semnificatia acestor patru festivaluri si sa creeze o punte de legatura intre cultura indiana si cea romana, prin muzica si dans.

Cred ca evenimentul va fi oportunitate deosebita pentru toti cei pasionati de India sau dornici sa cunoasca mai multe despre aceasta tara fascinanta. Avand in vedere ca vor participa atat indieni cat si romani, e si o ocazie excelenta de socializare.

Intrarea este libera! ( aprox 800 locuri)